Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS датчик светва и изгася, спирачки работят!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ABS датчик светва и изгася, спирачки работят!

Днес ми светна датчика за абс, но си работят безупречно спирачките. На диагностика ми се установи, че е преден ляв. светна три пъти и от време на време сам се угася. Тествахме го в движение до 19км, и си дава резултати че работи. Но пак светна лапмата.
    От какво може да е.
    Зацапан или за смяна. Ако е зацапан как да го почистя, как да стигна до него, само колелото ли да свяля?!
    Ако трябва да се сменя, от вс 156-ци ли е еднакъв.
    Проблеми със спирачките нямам, нито рита педала на спирачката!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

По-скоро ти прекъсва буксата или кабела. Това е индуктивен сензор. Зацапването на го бърка. Той засича метал в близост до него. На определено разстояние. За това гривната на АБС е оребрена като зъбчета. От честотата на сигнала от зъбчетата преминаващи под сензора се отчита скоростта на въртене.

Last edited by oem; d.m.y г., 14:55.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Как да проверя тази букса/ кабел, дайте малко инфо, че ми е мъгла!
      sigpic

Comment

Буксата може да е долу до амортисьора или горе до ботуша. Откачи я, пъхни пипките на мултимера в нея и трябва да даде съпротивление. Докато е закачена към мултимера размърдай буксата, кабела в близост до датчика за да провериш за прекъсване. Имам такива случай.

Comment

зимаш един обезмаслител или контактен спрей и пръцкаш по всички жички и по абс станцията и къдет ти падне. незнам дъли помага но не вреди. аз го правя често че от влагата стават все някви аномалии
          1.9JTD 105+

Comment

Гледах го досега, но нямам с какво да го замеря. Поне видях каква е буксата, да не стане объркване.
            От всички 156 ли са еднакви?!
            sigpic

Comment

Май на повечето ако не и на всички коли са еднакви тези букси. Не съм виждал друг модел поне аз.

Comment

добре а предни и задни са различни също, значение лява или дясна има ли също? това ли е снимка на предни:
                Attached Files
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  добре а предни и задни са различни също, значение лява или дясна има ли също? това ли е снимка на предни:
                  Има някаква марка за лява и дясна по тях, но аз сглобката си я карам с 2 леви отзад, нямам проблеми.....но при другите не знам....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А ако проблема е в лагера на главината
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Лагерите са проверявани и са чук. На диагностиката показа че грешката идва от преден ляв датчик абс, интересно беше че до 19 км/ч може да се тества в движение и си работеше.
                      От вчера следобед последно като изгасна не е светвало, нз може ли да се бъгне за 10 часа ей така!
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Май на повечето ако не и на всички коли са еднакви тези букси. Не съм виждал друг модел поне аз.
                        2 вида букси са!
                        0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                          2 вида букси са!
                          Абсолютно - едните са кръгли, другите са елипсовидни ... май

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                            Абсолютно - едните са кръгли, другите са елипсовидни ... май
                            Точно
                            0888515205

Comment

Моята е кръгла, някой може ли да обясни от какво може да се бъгне така за 10 часа и пак от само себе си да спре да свети!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X